SILA AMBIL PERHATIAN

Selamat datang Ke ANAK PAHANG BLOGGGER @ http://darulmakmurblogger.blogspot.com.

Mana-Mana Blog (hok yang mengaku anak Pahang sejati) yang belum ada dalam list bolehlah bagi link. Jangan lupa tepeklah banner & buat link skali. TQ
Tolong bagitau DAERAH SEKALI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, January 25, 2011

Dakwah@AnakPahangBlogger


Senarai Entri Dakwah

2) Air
Assalamualaikum. kepada semua Blogger Pahang yang dihormati. Anak Pahang Blogger ingin membuat satu konsep penulisan entri yang lebih baik dikalangan semua blogger Pahang. Di sini, APB menyarankan agar semua rodong2 dapat membuat sekurang-kurangnya dalam sebulan; SATU entri berkaitan dengan Agama, yakni ISLAM. (kepada yang Muslim sahaja) . Dan Entri-Entri tersebut akan disenaraikan di dalam Post ini sebanyak yang mungkin setelah URL entri tersebut ditinggalkan/diberikan di dalam ruangan komen. Jadi jangan lupa 
Tinggalkan URL entri yang dibuat di ruangan Komen

Berikut adalah ciri-ciri yang dikehendaki:
1) Agama Islam (sunnah waljamaah)
2) Tidak menyentuh sensitiviti, seperti yang kita faham sebagai warganegara dan muslim.
3) Semua bidang/cabang ilmu dalam Islam.
4) Yang berkaitan.

Tujuan:
1) Supaya kita tidak lupa pada Allah.
2) Sekurang-kurangnya kita Berdakwah.
3) Saling mengingati satu sama lain.
4) Berkongsi Ilmu Allah.
5) Mendorong sesama insan ke arah Muslim yang sejati.

Lain-lain:
Sekurang-kurangnya ada juga bentuk perkongsian Agama dalam penulisan kita, memandangkan kita jarang2 sekali membuat posting berkaitan Agama melainkan pada bulan-bulan tertentu seperti bulan Ramadan dll. Kita rajin untuk menulis tentang keduniaan sahaja, apa salahnya kita menulis tentang 'Dunia & Akhirat' pula. Terus, apa salahnya kita mentelaah kembali pengetahuan, buku2, kitab2 dll untuk dikongsikan bersama. tak banyak, paling kurang pun satu entri sebulan. Boleh je berkongsi, sirah, hadis, tauhid, usulluddin, fekah dan semua Ilmu Allah yang sepatutnya.

Tinggalkan URL entri yang dibuat di ruangan Komen, nanti akan disenaraikan untuk kemudahan/rujukan bersama di dalam Anak Pahang Blogger (APB). Sekian, wassalam.

17 ulasan:

APAN said...

good job...salah satu cara bijak gak tu...
:)

AkuMuzikFilem said...

Bagus2. Nanti kawan try buat satu entri.

1 PAHANG said...

Mohon linkkan blog satupahang ke blog tuan.

Anak Pahang Blogger said...

Salam, Terima kasih semua.

1malaysia nih org mana yeh? Mintak tolong sgt2 bagitau daeroh mana.

Ibnu Jamaluddin said...

InsyaAllah...

APAN said...

salam, ni ade 1 entri yg berkaitan ngan keagamaan...

Tidak Boleh Memberi Nama Syamsuddin?

http://kongsakongsi.blogspot.com/2011/01/tidak-boleh-memberi-nama-syamsuddin.html

Anonymous said...

http://myskrempes.blogspot.com/2011/01/air.html

dari Che Wie

Cik SHiNJU said...

Salam..

Byk n3 lama2 koi nak share..
Nt koi bg link yer..

AkuMuzikFilem said...

Salam.

Dilema meletakkan nama anak - Bolehkan Aaron berbanding Harun

http://akumuzikfilem-atari.blogspot.com/2011/02/dilema-meletakkan-nama-anak-bolehkah.html

Hisyam Muhibah said...

tahniah... baguh kalau ada tema2 maca neh.. terutama dakwah..

Ad-Dien said...

Assalamualaikum semua warga pahang tercinta...sy ni org temerloh..tp nun jauh di negeri orang mnntut ilmu..tp pahang tetap di hati..
jmput singgah ke blog sy..=)
World of Ad-Dien...blog medan dakwah ringkas untuk bersama sahabat muslim serata malaysia dan negara lain,insyaAllah..mudah-mudahan mardhotillah yang kita harapkan...
syukran jazilan..

http://addienblog.blogspot.com


blogger Temerloh

Mutiara Bernilai said...

subhanallah,,

bagus sgt idea n saranan ni..kan best kalu sume mcm ni :)

dunia, dunia gak.,,tp akhirat jgn tinggal :)

hafiz said...

http://enhafiz2.blogspot.com/2011/05/pertandingan-membina-banner-berkaitan.html

Ad-Dien said...

WADi adalah blog perkongsian dan agama..hampir semua nya berkaitan agama..jemput baca pelbagai entri dakwah santai..antaranya

http://addienblog.blogspot.com/2011/06/boleh-ke-solat-fardhu-2-kali.html

APAN said...

Lelaki Yang Ditarik Ke Neraka

http://kongsakongsi.blogspot.com/2011/06/lelaki-yang-ditarik-ke-neraka.html

Cikgu Azim said...

salam ..kome blogger dari temerloh... nk bg link juga untuk bhagian dakwah ni...blog koi http://madah-tazkirah.blogspot.com :)
lame dh kome tak mendengo radio mlysia pahang...pe lah cite skrang yak

Anak Pahang Blogger said...

Cikgu azim, tlong bagi link artikel ye

 
Copyright 2009 Anak Pahang Blogger. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan